Vreau mai multi bani

Să joc la loto?! Sau să nu joc?!

Ca moto, aş începe cu un banc:

Se spune că, încă din tinereţe, un bărbat se ruga la Dumnezeu:

      -- Dă, Doamne, să câştig şi eu, o dată, premiul cel mare la loto!

Anii au trecut, bărbatul a îmbătrânit, dar repeta mereu rugăciunea!

Într-o seară, pe când îşi spunea rugăciunea, se porni un vânt puternic… Geamurile s-au deschis… Cerul s-a întunecat… Şi dintr-o dată s-a auzit o voce ca de tunet:

      --Cumpără şi tu, măcar o dată, un bilet!!!

 

Departe de mine gândul să-ţi recomand să joci la loto… Dar nu am nici intenţia să-ţi spun să nu joci…

Însă pentru că am promis că voi aborda – pe sit – cât mai multe modalităţi cinstite de a face bani, nu puteam s-o ignor pe aceasta!

De mult timp, mă frământă o întrebare: De ce joacă oamenii la loto când premiul e de 10.000.000 de euro, dar nu joacă atunci când marele premiu e de 500.000 de euro? Ce, 500.000 de euro nu sunt bani?!

Vă rog, dacă ştiţi răspunsul, scrieţi-mi-l şi mie aici!

 

Ce avantaje am dacă joc la loto?

În primul rând, costul unei variante nu este mare! Este comparabil cu preţul unui suc sau al unei beri. Însă, spre deosebire de acestea, nu are E-uri, nu îngraşă şi nu te îmbată.

În al doilea rând, te ţine cu sufletul la gură. Aştepţi extragerea, îţi creşte adrenalina, îţi menţine speranţa şi pofta de viaţă. Chiar dacă – probabil – vei constata că nu ai câştigat nimic, o nouă şansă te aşteaptă săptămâna următoare!

În al treilea rând, ai şansa de a câştiga un premiu! Dacă nu joci, nu vei putea câştiga.

 

Ce dezavantaje am dacă joc la loto?

Pot să apară multe probleme. Cel mai grav este dacă joci şi dacă nu-ţi permiţi: de exemplu, dacă cumperi biletul cu banii cu care trebuia să-ţi cumperi pâine. Jocurile de noroc pot da dependenţă. Nici pentru sănătatea ta psihică nu e prea bine să joci mereu, deşi nu câştigi niciodată: asta poate induce o stare de deprimare. Mai grav este dacă începi să cumperi din ce în ce mai multe bilete, cheltuind un procent tot mai mare din venitul tău. Şi mai grav este faptul că persoanele minore au acces al jocurile de noroc!

 

Mai trebuie să ştiu ceva?

Da, ar mai fi câteva lucruri de spus.

Atunci când joci, un procent semnificativ din banii tăi îi ia organizatorul (reprezentând profitul acestuia şi taxele şi impozitele pe care trebuie să le plătească)

De asemenea, un procent mare este alocat premiului cel mare. Şansa de a câştiga acest premiu e foarte mică. Probabil, pentru a-l câştiga trebuie să-ţi fie scris… în stele!!!

De exemplu, dacă în urnă se găsesc 49 de bile şi se extrag 6, atunci se extrage una dintre cele combinări de 49 luate câte 6 variante, adică 13.983.816 variante! Asta este şansa ta de a câştiga premiul cel mare 1:13.983.816, adică  e mai mică decât 0, 000.000.072 % !!!

 

În încheiere, aş dori să fac câteva precizări. Nu m-am referit la nicio loterie anume. Prin termenul generic loto, aş dori să se înţeleagă orice joc de noroc: pariuri, „păcănele”, lozuri, jocuri de cazinou. Acum ai acces la orice loterie din lume. Joacă unde vrei, dacă doreşti acest lucru, numai dacă poţi păstra simţul măsurii!

Nu m-am referit însă la concursurile la care nu trebuie să investeşti nimic, cum ar fi cele de promovare a unui sit sau a unei pagini de facebook! La acestea, în afară de timpul pierdut cu câteva clicuri, nu pierzi – de obicei – nimic. (deşi, dacă sunt bazate pe aplicaţii care îţi preiau mailul, vei ameţi puţin datorită newsletterelor nedorite!)

 

Comentează acest articol aici!

Superbingo.ro